Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je danas da Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, koji se obeležava 2. novembra, treba da podseti celokupno društvo je potreban ozbiljniji pristup ovom problemu.

"Ministarstvo kulture i informisanja uvek i bez zadrške osuđuje svaki napad, pritisak, nasilje i svaki drugi način ugrožavanja bezbednosti predstavnika medija dok obavljaju svoje profesionalne dužnosti", piše u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Iz ministarstva ističu da je kažnjavanje odgovornih najefikasniji oblik prevencije za stvaranje uslova za neometan rad svih medijskih radnika i dodaje da se "snažno" zalaže za unapređenje slobode protoka informacija.

Za to su neophodni odgovornost, objektivnost i profesionalnost svih učesnika u procesu javnog informisanja, kako novinara i medija, nosioca javnih funkcija, ali i svih građana Srbije, navode iz ministarstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.