Danas se navršilo 26 godina od ubistva Srdjana Aleksića u Trebinju

Izvor: Beta, 27.Jan.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se navršilo 26 godina od ubistva Srdjana Aleksića u Trebinju

Pre 26 godina na današnji dan preminuo je Srdjan Aleksić, mladić koga su 21. januara zverski pretukli pripadnici Vojske Republike Srpske u centru Trebinja, samo zato što je od ubistva odbranio svoga komšiju i prijatelja Alena Glavovića, Bošnjaka iz Trebinja.Aleksića su pretukli nakon što je pokušao da im se suprotstavi, pošto su tukli Glavovića. Zločinci su potom nasrnuli na Aleksića i kundacima ga pretukli, nakon čega je pao u komu i šest dana kasnije preminuo.Sve se dešavalo u strogom centru grada, u blizini pijace i lokalne policijske stanice. Srdjanov otac, Rade Aleksić napisao je tada u čitulji: "Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost.""On je štitio čoveka, i ja sam ponosan na njega", kazao je Rade Aleksić u jednom ranijem intervjuu. Gradjani Trebinja kažu da je Srdjan Aleksić bio prvi i jedini vojnik koji je otvoreno, ispred opštine, "zgadjen onim što se dešavalo na dubrovačkom ratištu", protestvovao i bacio pušku. I pre tragičnog dana, on je u nekoliko navrata odbranio svoje komšije Bošnjake od nasilnika i zlikovaca. Srdjan Aleksić imao je 22 godine kada je ubijen. Bio je juniorski rekorder u plivanju i bavio se amaterskim pozorištem. Prema rečima očevidaca, Aleksića su prebila četvorica u uniformama Vojske Republike Srpske. Jedan ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

HEROJSKI ČIN KOJI JE PREPOZNAO REGION U Trebinju još nema ulice po imenu Srđanu Aleksiću

Izvor: Blic, 28.Jan.2019, 13:38

Na Savindan pre 26 godina, u jeku sukoba u BiH, preminuo je Trebinjac Srđan Aleksić, od povreda zadobijenih nekoliko dana ranije, dok je u centru rodnog grada branio druga Bošnjaka Alena Glavovića.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.