Nastavila se nastava u OŠ Vladislav Ribnikar; Počeo vanredni inspekcijski nadzor VIDEO

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 08:21

Nastavila se nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar"; Počeo vanredni inspekcijski nadzor VIDEO

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Republička prosvetna inspekcija počinje vanredni inspekcijski nadzor nad radom škole, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

Nastava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" nastavlja se danas sa skraćenim časovima, bez ocenjivanja, prozivanja.

U školi će prisustvovati šest policajaca u svakoj smeni.

Deo roditelja traži da se školska godina za "Ribnikar" završi i traži odgovore na brojna pitanja kojih još nema. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Deca koja ne žele ili ne mogu da se nastavi priduže moći će da ostanu kod kuća, uz dopis roditelja i neće imati neopravdane izostanke.

Juče je u školi održan sastanak grupe roditelja VII-2, odeljenja u kom se dogodila tragedija 3. maja, sa nekoliko ministara i predstavnikom kabineta predsednice Vlade.

Oni su došli u školu sa odgovorima na zahteve roditelja, ali je odloženo saopštavanje za narednu sednicu. Roditelji su ponovili zahtev da se nastava obustavi i školska godina završi zaključno sa 3. majem.

Sastanku, koji je trajao nešto više od dva sata, prisustvovala je ministarka pravde Maja Popović, ministarka za brigu o porodici Darija Kisić, savetnik predsednice Vlade Mladen Bašić, državni sekretar u MUP-u Željko Brkić, državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Više od 200 roditelja dece iz "Ribnikara" pridružilo se inicijativi da odmah bude obustavljeno izvođenje nastave u postojećoj zgradi te škole i da se radna školska godina okonča sa 3. majem, kada je učenik sedmog razreda ubio devetoro đaka i čuvara te škole.

U OŠ "Vladislav Ribnikar" je 3. maja u masovnom ubistvu stradalo je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok je jedno dete podleglo povredama nakon 12 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar" neće biti kao u drugim školama: Dogovoreno da se krene sa skraćenim časovima

Izvor: 24sedam.rs, 22.Maj.2023

Nastava u ovoj školi je nakon sednice pedagoškog kolegijuma dogovorena da krene u šestočasovnom obliku, sa časovima koji će trajati 30 minuta

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.