Završeno čitanje presude,sutra žalbe Marjanovićevih branilaca

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 10:50

Završeno čitanje presude,sutra žalbe Marjanovićevih branilaca

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je pročitana prvostepena presuda Zoranu Marjanoviću.

On je osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine.

Čitanje presude trajalo je tri radna dana, jer je obimna i napisana na skoro 700 strana.

Sutra će četiri Marjanovićeva branioca izložiti veću svoje žalbe, a nakon toga reč ce dobiti i Marjanovic. Nakon iznetih žalbi veće će na zatvorenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sednici doneti odluku koja će naknadno biti objavljena na sajtu suda.

Marjanović je i danas doveden iz pritvora u kom se nalazi od izricanja presude, 15. jula prošle godine. Takođe, prvom delu sednice prisustvovao je Marjanovićev rođeni brat, dok je na drugom delu on otišao, a došao sin okrivljenog.

Apelacioni sud razmatra žalbe Marjanovićevih branilaca, dok se tužilaštvo nije žalilo, jer je zadovoljno presudom, ali je uputilo odgovore na sve žalbe.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo odnosno 40 godina , a na koju kaznu je i osuđen.

Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.