Danas prva šansa za pet  devojaka!

Izvor: Blic, 21.Sep.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas prva šansa za pet devojaka!

„Javni konkurs", jedini rialiti šou u kojem kandidati dobijaju stalni posao i isključivo na pošten način, počinje večeras na RTV „Pink" u 22 sata. Ako se i dalje sa nevericom pitate da li će posao dobiti osoba koja ga zaista zaslužuje i koja ispunjava sve uslove iz konkursa, ne propustite da budete svedok prvog zapošljavanja pred TV kamerama, a na čiji tok ćete moći da utičete svojim SMS glasovima.



Prvo radno mesto koje ćemo dodeliti kandidatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji dobije najviše simpatija širokog gledališta jeste turistički radnik agencije „Big Blue Travel" .

Za ovaj posao prijavilo se nekoliko desetina kandidata, a najbolji među njima, odnosno oni koji su imali najreprezentativnije biografije pozvani su na razgovor sa poslodavcem u prostorije agencije „Big Blue". Čelni ljudi agencije odabrali su pet najboljih kandidata koji su imale priliku da jedan dan provedu na probnom radu i upoznaju se sa zaduženjima koja ih očekuju, a sve to ukoliko osvoje simpatije „Srbije".

Agencija „Big Blue" na raspisanom oglasu za posao tražila je da potencijalni učesnici u emisiji „Javni konkurs" imaju višu ili visoku stručnu spremu - ekonomija ili turizam, da tečno govore engleski jezik i da znaju da rade na kompjuteru.

Godine radnog iskustva nisu bile presudne pri odabiru kandidata, zato što će pobednik svakako da prođe dvomesečnu obuku za rad u posebnom, takozvanom rezervacionom sistemu agencije „Big Blue". Ali to je samo dok ne ovlada radnim mestom, a na proleće ga čeka i info-tura kako bi što bolje upoznao destinacije koje će nuditi i prodavati na leto sledeće godine.

Pored ovih uslova, tražilo se da kandidat koji dobije posao poseduje tačnost, disciplinovanost, da se redovno informiše o destinacijama i da ima sposobnost snalaženja u kriznim situacijama.

Osim klasičnog razgovora za posao, konkurs je podrazumevao i praktični deo u kojem su kandidatkinje glumile turističkog vodiča.

Naime, svaka je dobila po ednu destinaciju sa tri hotela u ponudi, 15 minuta da nauči o tom mestu i hotelima i da proba da ubedi klijente (glumile su gospođe koje već rade u agenciji) da uplate letovanje.

Od biografije, razgovora (na kojem su postavljanja i stručna pitanja) i tog praktičnog dela, zavisila je konačna rang-lista devojaka koju je napravila agencija.

Najbolja kandidatkinja je dobila pet, najslabija jedan poen. Po istom principu će biti napravljena i rang-lista na osnovu glasova gledalaca. Posle toga se te dve liste, odnosno glasovi sabiraju i dve kandidatkinje sa najmanjim brojem glasova ispadaju iz trke za posao.

U drugom delu emisije ostaju samo tri kandidatkinje koje će biti snimljene i van agencije, tamo gde su one odabrale - u svom životnom prostoru ili na mestima gde provode veliki deo svog vremena.

Na taj način će gledaoci dobiti bolju sliku o svakoj od kandidatkinja jer će ih upoznati i kao individue.

Od tog momenta koja će od njih tri dobiti posao odlučuju samo SMS glasovi gledalaca.

Kako se prijaviti

Za „Javni konkurs" možete se prijaviti slanjem poruke JK na 1101. SMS-om dobijate jedinstveni kod za prijavu i slanje biografije preko sajta www.poslovi.infostud.com . Možete se prijaviti i pomoću kupona koji „Blic" objavljuje svakog ponedeljka.

Procedura je slična - pošaljete SMS, a dobijeni kod upisujete u kupon i sa biografijom ga šaljete na:

Beoton produkcija

Za Javni konkurs

Poštanski fax 68

11158 Beograd


Cena poruke je 600 dinara plus porezi, ali time dobijate šansu da vaša biografija narednih godinu dana bude dostupna budućim poslodavcima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.