Danas probna mala matura

Izvor: Večernje novosti, 09.Maj.2014, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas probna mala matura

UČENICI osmog razreda polažu danas u podne probni završni ispit. Rešavaće kombinovani test sa pitanjima iz pet predmeta - istorije, geografije, biologije, hemije i fizike. Sutra će, s pauzom, odgovarati na pitanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a potom i matematike. Prvi test sutra biće u devet časova, a drugi u 11.30. Probni završni ispit bodovaće nastavnici, a rezultati će poslužiti u pripremi za pravi završni ispit, zakazan od 16. do 18. juna. Učenici koji danas polažu završni ispit neće imati redovnu nastavu. Svi oni koji ne budu u prilici da polažu u ovom terminu, zbog velikog broja đačkih takmičenja, dobiće šansu da naknadno provere znanje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sutra probni testovi iz matematike i srpskog jezika (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 09.Maj.2014

Đaci osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas su polagali probni „kombinovani“ test završnog ispita na kojem će prvi put pokazati svoje znanje iz ukupno pet predmeta.. Đaci su danas rešavali zadatke iz biologije, fizike, hemije, istorije i geografije, a utiske nakon polaganja nose i đaci...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.