Darko Šarić osudjen za šverc kokaina na 15 godina zatvora

Izvor: Beta, 10.Dec.2018, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Šarić osudjen za šverc kokaina na 15 godina zatvora

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu osudilo je danas u ponovljenom prvostepenom postupku Darka Šarića za šverc kokaina na 15 godina zatvora, smanjivši mu tako kaznu za pet godina.Apelacioni sud je ukidajući prvostepenu presudu ocenio da je sudsko veće primenilo pogrešni krivični zakonik i izreklo strože kazne nego što je to moglo, umesto blažeg zakona gde je maksimalna kazna 15 godina zatvora.Kazne su smanjene i Goranu Sokoviću sa 20 na 15 godina i Željku Vujanoviću sa 18 na 14 godina.Optuženom Rodoljubu Raduloviću, koji se tereti da je svojim brodovima prebacivao drogu iz Južne Amerike, izrečena je kazna od 11 godina zatvora, pola godine manje nego ranije.Veće je saopštilo da se Šariću produžava pritvor, kao i da je ostalo pri svojim odlukama u vezi činjenica koje je ranije izreklo u prvostepenom postupku.Predsedavajući Sudskog veća Siniša Petrović rekao je da su Šarić, Vujanović i Soković koji je u bekstvu, formirali kriminalnu grupu za trgovinu drogom i da su njeni pripadnici bili "uračunljivi, da su postupali sa umišljajem, svesni svojih dela i njihove zabranjenosti".Droga je prebacivana prekookeanskim brodovima, kamuflirana, pri čemu su članovi grupe imali podeljene uloge i koristili šifre sa lažnim imenima za medjusobnu komunikaciju, naveo je predsedavajući.Ostalim okrivljenima izrečene su kazne ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Darko Šarić proglašen krivim u ponovljenom postupku za šverc kokaina

Izvor: Blic, 10.Dec.2018

Veće Specijalnog suda proglasilo je Darka Šarića krivim u ponovljenom postupku za šverc više od pet i po tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Prvobitnu odluku kojom je Šarić kažnjen na 20 godina zatvora Apelacioni sud ukinuo je u junu 2016. godine i naložio ponavljanje suđenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.