Danas presuda Mihalju Kertesu

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas presuda Mihalju Kertesu

Specijalni sud u Beogradu danas će izreći presudu bivšem direktoru Uprave carina Mihalju Kertesu koji je optužen za iznošenja para na Kipar.

Kertes je zbog zloupotrebe službenog položaja bio pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, jer je od sredine 1994. do 5. oktobra 2000. godine deo novca carine, bez pravnog osnova dao pojedinim preduzećima, a oko 38 miliona nemačkih maraka bez odobrenja Narodne banke Jugoslavije izneo na Kipar.

Tu pravosnažnu presudu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prošle godine je ukinuo Vrhovni kasacioni sud i naložio Apelacionom sudu da ponovo razmotri žalbe, a taj sud je odlučio da se Kertesu ponovi suđenje.

Kako je nadavno saopštio Viši sud, 6. februara završen je glavni pretres ponovljenog suđenja.

Izricanje presude zakazano je za 12 sati.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinuta presuda Darijanu Musiću za ubistvo Vladislave Červenko

Izvor: Blic, 10.Feb.2014

Presuda Darijanu Musiću, koji je u julu prošle godine osuđen na 35 godina zatvora za ubistvo manekenke Vladislave Červenko, ukinuta je. ..Apelacioni sud u Novom Sadu je usvojio žalbe branilaca, pa će Musiću ponovo biti suđeno pred Višim sudom. Do donešenja nove presude Musić će biti u pritvoru...Darijan...

Nastavak na Blic...

Kertes oslobođen zbog zastarelosti

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Feb.2014

BEOGRAD - Bivšem direktoru Savezne uprave carina Mihalju Kertesu Specijalni sud je zbog zastarelosti izrekao oslobađajuću presudu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.