Danas presuda Kašnjetiju

Izvor: B92, 19.Nov.2012, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas presuda Kašnjetiju

Beograd -- Sudsko veće Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu objaviće danas presudu bivšem pripadniku OVK Marku Kašnjetiju iz Prizrena za zločin protiv Srba.

Kašnjeti je optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva srpske nacionalnosti u Prizrenu, 14. juna 1999. godine, saopštilo je Tužilaštvo za ratne zločine.

Optužnica koju je Tužilaštvo za ratne zločine podiglo 11. maja 2012. godine tereti Kašnjetija da je, kao pripadnik OVK, 14. juna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1999. u Prizrenu izvršio krivično delo ratni zločin prema civilnom stanovništvu srpske nacionalnosti u nameri da ih primora da napuste područje opštine.

Optuženi je tog dana oko 11 časova zaustavio vozilo "jugo 55", u kome su se nalazili oštećeni, naredio im da izađu iz vozila, pretresao ih, uzeo lična dokumenta, novac i druge vrednosti, udario jednog od njih kundakom puške u glavu i vezao im ruke kanapom.

Zajedno sa drugim pripadnicima OVK-a, pretnjom oružjem da će ih ubiti, sproveo ih je niz ulicu, udarajući ih kundakom po glavi i telu, do dvorišta jedne kuće, gde ih je držao zatvorene više sati.

Sa nepoznatim pripadnikom OVK-a, oštećene je odvezao do prizrenskog naselja Ortokol, zaustavio vozilo, izbacio ih iz njega i naredio im da "odu u Srbiju ukoliko žele da ostanu u životu", oduzevši im pritom vozilo i sve stvari u njemu, navedno je u saopštenju.

Kašnjeti je uhapšen 14. aprila na Merdaru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Presuda Kašnjetiju za zločin protiv Srba u Prizrenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2012

BEOGRAD -..Sudsko veće Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu objaviće danas presudu bivšem pripadniku OVK Marku Kašnjetiju iz Prizrena za ratni zločin protiv civilnog stanovništva srpske nacionalnosti u Prizrenu, 14. juna 1999. godine, saopštilo je Tužilaštvo za ratne zločine...Optužnica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.