Danas počinje suđenje ubicama KAŠOGIJA, tužilac traži SMRTNU PRESUDU, ali jedan podatak je i dalje TAJNA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jan.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje suđenje ubicama KAŠOGIJA, tužilac traži SMRTNU PRESUDU, ali jedan podatak je i dalje TAJNA

Svi okrivljeni pojavili su se na u sudu sa advokatima

U Rijadu, prestonici Saudijske Arabije, danas je počelo suđenje za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija 2. oktobra prošle godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Za ubistvo su optužena jedanaestorica muškaraca, a tužilac za petoricu od njih traži smrtnu kaznu.

.

Tužilaštvo je takođe saopštilo da je tražilo od Turske dokaze koje su turski istražioci sakupili u saudijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konzulatu u Istanbulu posle Kašogijevog ubistva.

"Još čekamo odgovor", navodi se u saopštenju. Turski zvaničnici izjavljivali su ranije da su spremni da svima predaju dokaze koje su sakupili.

Još se ne zna ko su ta jedanaestorica optuženih i da li među njima visokih saudijskih zvaničnika koji su učestvovali u Kašogijevom ubistvu i kasapljenju. Saudijska Arabija je isprva tvrdila da Kašogi nije ubijen, ali promenila je ploču pod pritiskom dokaza i priznala da je ubijen.

Princ prestolonaslednik, Muhamed bin Salman, menjao je nekoliko "istina" o Kašogiju, a javno mnjenje širom sveta smatra da je on taj koji je naredio ubistvo.

Kašogijevo telo još nije nađeno. Zna se da je nesrećni novinar raskomadan dok je još bio živ, a još nije otkriveno gde su završili delovi njegovih posmrtnih ostataka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.