Danas počinje obuka nastavnika za korišćenje platforme za učenje na daljinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2020, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje obuka nastavnika za korišćenje platforme za učenje na daljinu

Onlajn obuka nastavnika za korišćenje platforme Majkrosoft tims (Microsoft Teams) koja je prilagođena za učenje na daljinu počinje danas, a u pripremi su i video uputstva za rad.

Kako bi se nastavnicima olakšalo korišćenje ove platforme, pored uputstava koja su dostupna na adresi https://rasporednastave.gov.rs/alati-uputstva.php, pripremljene su i onlajn obuke. Obuke će se održavati četiri dana nedeljno, dva puta dnevno, o čemu nastavnici treba da se informišu od direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su dobili raspored obuka i uputstva za pristup obukama.

Platforma se uspostavlja u saradnji sa kompanijom Majkrosoft (Microsoft), koja je omogućila da platforma bude besplatna, kako tokom vanrednog stanja, tako i kasnije.

Platforma je izuzetno pogodna za pripremu digitalnih sadržaja, za interaktivnu onlajn nastavu, razmenu sadržaja, postavljanje zadataka i prikupljanje rešenja i odgovora. Majkrosoft tims na jednom mestu omogućava razgovore, razmenu sadržaja u realnom vremenu, zajedničku saradnju i dodelu zadataka. Kao platforma virtualnog sastanka dizajniran je da omogući diskusiju, a njegove funkcije omogućavaju jednostavnu raspodelu zadataka – bez obzira na to gde se ljudi nalaze. Takođe, pomaže administratorima škola i osoblju da ostanu povezani i omogućava razmenu objava u realnom vremenu.

Platforma omogućava korišćenje veb aplikacija Word, Excel, OneNote, Outlook, Teams, kao i drugih aplikacija dostupnih u paketu MS Office 365. Dostupan je za korišćenje i na Windows, Apple, Android, Linux i može se koristiti iz bilo kog veb pretraživača ( Edge, Firefox, Safari, Chrome...)

U narednih nekoliko dana Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će svim školama dostaviti dovoljan broj pristupnih naloga, tako da svi nastavnici i učenici mogu da koriste ovu platformu za izvođenje nastave na daljinu.

Očekuje se da ova platforma bude u upotrebi u svim školama koje se do sada nisu snašle i uspostavile adekvatnu komunikaciju sa đacima, kao i onim školama koje trenutno koriste druge alate koji generalno nisu najpogodniji za primenu u edukaciji, poput Vajber grupa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obuka za online nastavu počinje danas

Izvor: B92, 20.Mar.2020

Onlajn obuka nastavnika za korišćenje platforme Microsoft Teams koja je prilagođena za učenje na daljinu počinje danas, a u pripremi su i video uputstva za rad...Kako bi se nastavnicima olakšalo korišćenje ove platforme, pored uputstava koja su dostupna na adresi , pripremljene su i onlajn obuke...Obuke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.