Danas počinje „Župska berba”

Izvor: Politika, 22.Sep.2010, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje „Župska berba”

Aleksandrovac – U vinorodnoj Župi danas jesen počinje velikom turističko-privrednom manifestacijom „Župska berba“, koja ima moto „Ljubav, vera, nada i vino“. U veoma atraktivnom programu zadržane su tradicionalne aktivnosti: Župska etnosvadba, Fontana vina, Vinske ulice u centru grada...

Ovogodišnja manifestacija, 47. po redu, počeće u podne maskenbalom koji će prirediti mališani vrtića „Dečija radost“, otvaranjem Vinske ulice, defileom učesnika i koncertom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << etnomuzike, Biljane Krstić i grupe „Bistrik“.

Predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac kaže da Župljani slave iako nisu zadovoljni cenom grožđa, nadajući se da će uspeti da i na ovaj način ukažu na nedopustiv odnos države prema vinogradarima, vinarima i poljoprivredi uopšte.

R. S.

objavljeno: 22.09.2010.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Tradicionalna "Župska berba" u Aleksandrovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2010, 10:56

ALEKSANDROVAC -..Privredno turistička manifestacija "Župska berba", koja se tradicionalno organizuje u čast vinara i vinogradara počinje danas u Aleksandrovcu i trajaće do 26. septembra...Svečano otvaranje "Župske berbe" biće organizovano večeras, na centralnom gradskom trgu a prethodiće mu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.