Danas odluka o izručenju Purde

Izvor: Blic, 18.Feb.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas odluka o izručenju Purde

Sud BiH doneo je odluku o zahtevu Srbije za izručenje hrvatskog državljanina Tihomira Purde i tokom dana ona bi trebalo da bude službeno objavljena.

Prema nezvaničnim informacijama sud je doneo odluku da se Purda izruči Srbiji.

Purdin advokat Josip Muselimović izjavio je jutros da nije dobio odluku suda, ali je potvrdio da će se u slučaju da ona dozvoljava Purdino izručenje Srbiji odbrana na to žaliti Apelacionom veću suda BiH .

Sud BiH doneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << juče odluku o zahtevu Srbije za izručenje hrvatskog državljanina Tihomira Purde, ali ona ne može biti objavljena dok je strane u postupku ne dobiju.

Purda se u pritvoru nalazi od 5. januara kad je na graničnom prelazu Orašje u BiH uhapšen na osnovu srpske poternice iz 2007. u kojoj se tereti za ratne zločine zbog pucanja na trojicu ranjenih vojnika JNA, od kojih su dvojica ubijena na licu mesta, a treći umro u bolnici.

Hrvatsko državno tužilaštvo je sprovelo istragu i zaključilo da Purda nije kriv, dok je Srbija ostala pri optužnici i dalje insistira na izručenju, ističući da je Purda priznao zločin za koji se tereti.

Povezane vesti: Bošnjaković: Ako BiH izruči Purdu, hrvatska tužba Strazburu Purdi produžen pritvor

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.