Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2014, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas odluka o Bandićevoj slobodi

Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda objavit će danas odluku o žalbama na rješenje suca istrage kojim je prihvatio kaucije koje su za obranu sa slobode ponudili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi pritvoreni suosumnjičenici u aferi Agram.

Sudac istrage Zdenko Posavec, koji je ranije čak dva puta na Uskokov zahtjev Bandića odlučio bezuvjetno zadržati u Remetincu, prošle je sedmice prihvatio njegovu kauciju. Odluči li Bandić prihvatiti mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << da boravak u Remetincu zamijeni odbranom sa slobode, i postane li odluka na koju se uz Uskok žalila i većina branitelja pravosnažnom, Bandić će pred sucem istrage morati obećati da neće kršiti uvjete kaucije, odnosno da neće obavljati dužnost na koju je izabran na prošlim izborima.

“Vijeće je zasjedalo i donijelo odluku, no ona će tek ujutro biti objavljena i otpremljena strankama”, kazao je u utorak glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Iako je prema neslužbenim informacijama za obranu sa slobode ponudio nekretnine vrijedne preko 22 miliona kuna, sudac je zaključio da je 15 miliona dovoljna garancija da tokom istrage neće utjecati na svjedoke i ponoviti nedjelo. Ipak, zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela Bandić, kao i ostali njegovi suradnici koji su na gradskim dužnostima, neće na slobodu ako se ne odreknu obavljanja svojih dužnosti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bandić za slobodu mora plaiti 15 miliona kuna

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2014

ZAGREB - Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je odluku da se Milan Bandić može pustiti na slobodu u zamjenu za kauciju od 15 miliona kuna te uz zabranu obavljanja poslova zagrebačkog gradonačelnika...Međutim, sad se postavlja pitanje na koji način će mjera kaucije biti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.