Danas obeležava 18. godina rada

Izvor: B92, 09.Jun.2015, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas obeležava 18. godina rada

Dnevni list Danas obeležava 18. godina postojanja.

Nagradu Stanislav Staša Marinković koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i rezultate u istraživačkom novinarstvu dobio je Zoran Kesić, autor Tv emisije 24 minuta.

Nagrada je dodeljena jednoglasnom odlukom žirija kojim je predsedavao glavni i odgovorni urednik Danasa Zoran Panović, jedan od osnivača Danasa - Radomir Ličina, urednik rubrike Društvo i Pravo Aleksandar Roknić, Dragana Marinković, supruga Staše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marinkovića, i etnolog i urednik biblioteke "XX vek" Ivan Čolović.

"U vremenu kada mnogi kalkulišu u kritici aktuelne vlasti Zoran Kesić na satiričan način uspeva da bude beskompromisan, a takođe je pokazao i veliku solidarnost prema kolegama koji su poslednjih godinu dana dobili otkaze", navodi se u obrazloženju.

Tradicionalna redakcijska nagrada Danasa "Nikola Burzan", koja nosi ime po jednom od osnivača našeg lista i vrsnom komentatoru, ove godine je jednoglasnom odlukom žirija dodeljena novinarki Političke rubrike Snežani Čongradin.

Po oceni tročlanog žirija - Safete Biševac, Radeta Radovanovića i Mirjane R. Milenković, Čongradinova je izuzetno doprinela radu Političke rubrike i ugledu lista u celini. Snežana Čongradin obeležila je ovu godinu serijom odličnih i ekskluzivnih tekstova na temu rada Vlade Srbije, odnosa Srbije i Rusije, regionalne politike, a posebno kada je reč o srpsko-albanskim odnosima.

Nagrade i priznanja biće dodeljeni danas u prostorijama redakcije Danasa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.