Danas nestabilno sa padavinama, a za vikend pravo leto

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 07:51

Danas nestabilno sa padavinama, a za vikend pravo leto

U Srbiji se danas očekuju promenljivo oblačno vreme i pljuskovi, sa dužim sunčanim periodima. U više delova zemlje na snazi je žuti meteoalarm. Prvog dana vikenda pravo letnje vreme, ali od nedelje ponovo nestabilno.
U većini mesta u Srbiji biće suvo, dok se kiša i kratkotrajni pljuskovi mestimično očekuju na istoku i severu zemlje, a posle podne ponegde i u brdsko-planinskim predelima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 16, najviša od 23 do 26 stepeni.
Žuti meteoalarm na snazi je u Pomoravlju, Banatu, Istočnoj, Jugoistočnoj i Jugozapadnoj Srbiji, kao i na KiM. To znači da vreme može biti opasno i da je potreban oprez.
Što se tiče narednog perioda, prvog dana vikenda očekuje se pravo letnje vreme, ali od nedelje ponovo nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Profesor Vladimir Đurđević sa Instituta za meteorologiju Fizičkog fakulteta rekao je za RTS da je jun mesec kada i treba očekivati takvo vreme.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEZ KIŠE SAMO JEDAN DAN! Pred nama prave LETNJE TEMPERATURE ali samo na kratko, pa onda opet NEPOGODE

Izvor: Blic, 12.Jun.2020

U Srbiji se danas očekuju promenljivo oblačno vreme i pljuskovi, sa dužim sunčanim periodima. U više delova zemlje na snazi je žuti meteoalarm, a prvog dana vikenda očekuje nas pravo letnje vreme. Ipak od nedelje će ponovo biti nestabilno.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.