Danas na Filozofskom fakultetu izložba karikatura Koraksa i Petričića

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas na Filozofskom fakultetu izložba karikatura Koraksa i Petričića

Izložba karikatura Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića pod nazivom "Gledaj, misli i govori slobodno" biće postavljena večeras na beogradskom Filozofskom fakultetu.

Prema najavi Filozofskog fakulteta, karikature će biti izložene od 18.00 do 20.00 i na otvaranju će govoriti profesori Goran Marković i Miodrag Zec.

Izložbu organizuje Filozofski fakultet u saradnji s udruženjem Novi optimizam.

Krajem prošle godine, izložba Koraksovih i Petričićevih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << karikatura uklonjena je posle manje od 24 časa iz lazarevačke biblioteke "Dimitrije Tucović".

Udruženje Novi optimizam, koje je organizovalo tu izložbu, optužilo je lokalnu vlast u Lazarevcu, koju vodi Srpska napredna stranka, da je zabranila postavku karikatura kojima se kritikuje vlast u Srbiji.

Grupa od 105 profesora i saradnika Filozofskog fakulteta potpisala je pre dve nedelje apel kojim pruža podršku građanskim protestima protiv vlasti u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Izložba karikatura Petričića i Koraksa na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jan.2019

Izložba karikatura Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića pod nazivom "Gledaj, misli i govori slobodno" biće postavljena večeras na beogradskom Filozofskom fakultetu. Kako je najavljeno sa Filozofskog fakulteta, karikature će biti izložene od 18 do 20 časova, a na otvaranju će govoriti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.