Kupovina uoči Badnjeg dana

Izvor: Studio B, 05.Jan.2013, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupovina uoči Badnjeg dana

Badnji dan je poslednji dan božićnog posta kada se dovršavaju pripreme za najradosniji hrišćanski praznik-Božić a na trpezi je posna hrana.

Bez obzira na cene koje nisu za svačiji džep, najposećenije su danas bile ribarnice jer je riba, ali i suvo voće nezaobilazni u svečanoj trpezi na Badnji dan.

Kupuju se i badnjaci kao simbol Božića za koji su vezani možda najlepši običaji u našoj tradiciji.

Na pijacama je velika ponuda badnjaka ali, prodavci kažu, potražnja je nešto manja nego prethodnih godina.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pančevački buvljak ne oseća radost Božića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2013

PANČEVO -..Pravoslavni vernici koji poštuju Julijanski kalendar sutra i u ponedeljak obeležavaju Badnji dan, odnosno najradosniji hrišćanski praznik Božić. Službama bdenja i paljenjem badnjaka u pravoslavnim hramovima, kao i na gradskim trgovima, Srpska pravoslavna crkva i vernici, proslaviće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Najradosniji hrišćanski praznik u senci nemaštine

Izvor: Novine novosadske, 06.Jan.2013, 13:51

Danas smo obišli novosadske pijace i uverili smo se da nema euforije, jer nema ni para. Pomislili smo da smo zakasnili na pijacu kad smo videli da nema gužve i da se kupuje samo što se mora. Teška kriza i nizak standard doveli su građane u situaciju da kupuju na grame meso ali i voće i povrće...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.