Danas i Srbija gasi svetla

Izvor: Press, 23.Mar.2013, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas i Srbija gasi svetla

Akcija u organizaciji Svetskog fonda za prirodu (WWF) biće održana širom sveta, a svetla će biti ugašena od 20.30 do 21.30 sati, podsetio je taj fond navodeći da se lane u Srbiji u tu akciju uključilo više od 40 opština i gradova i da se ove godine očekuje da će taj broj biti znatno veći.

Ovoj najvećoj kampanji za očuvanje planete pridružili su se Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << planiranja, i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine,

Uz Gradska uprava grada Beograda - sekretarijat za zaštitu životne sredine i Grad Novi Sad, akciju su podržale i brojne škole, organizacije civilnog društva i kompanije, navodi se u saopštenju.

Podršku globalnoj kampanji dao je i Odbor Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine koji će danas tim povodom održati sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda - "Sat za našu planetu".

"Sat za našu planetu" je globalni poziv pojedincima, kompanijama i svakoj društvenoj zajednici da preuzme odgovornost i uključi se u akciju štednje energije i očuvanja energetskih resursa, a time i zajedničke budućnosti.

Radi ostvarivanja tog cilja biće na sat isključena svetla na mnogobrojnim znamenitim građevinama širom sveta, a akciju može da pomogne i svaki pojedinac tako što će isključiti svetla u svom domu ili na radnom mestu.

Od 2007. godine, kada je 2,2 miliona ljudi učestvovalo u prvom "Satu za našu planetu", održanom samo u Sidneju, akcija se masovno proširila na više od 7.000 gradova i mesta u 152 zemlje sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SPASIMO PLANETU: Večeras i Srbija gasi svetla

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2013

Akcija u organizaciji Svetskog fonda za prirodu (WWF) biće održana širom sveta, a svetla će biti ugašena od 20.30 do 21.30 sati

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.