Danas blagi pad brojeva

Izvor: B92, 22.Avg.2021, 15:06

Danas blagi pad brojeva

U poslednja 24 sata u Srbiji je otkriveno još 1.242 novoinficirana virusom kovid 19, a preminulo je 8 osoba.

Hospitalizovano je 945 pacijenata, od kojih je 31 na respiratoru.

Testirano je 8.101, a od početka pandemije taj broj iznosi čak 4.903.335.

Ukupan broj registrovanih slučajeva je 742.313, a broj preminulih 7.214.

Procenat smrtnosti je 0,97 odsto.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je posle sastanka sa direktorima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kovid bolnica da smo "propustili šansu".

"Nismo se dovoljno brzo vakcinisali i dozvolili smo da koronavirus mutira", rekao je on i apelovao da ne treba da propustimo i drugu šansu.

"I dalje imamo dovoljno vakcina. Mi iz problema sa koronom nećemo izaći dokle god ne bude dovoljno vakcinisanih ljudi. Po ovome kako sada radimo, to će trajati godinama. Jedino rešenje je vakcinacija", zaključio je on. Međutim, dr Milanko Šekler tvrdi da će pandemija trajati kraće nego što većina misli, a da će se virus pretvoriti u bolest sa kojom ćemo živeti.

"Virus će još da mutira, ali će da mu opada patogenost i šteta koju nanosi. Zadržaće laku prenosivost, ali će nailaziti na sve više zaštićenih i klinička slika bolesti koju izaziva biće sve blaža", ukazuje Šekler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.