Danas: Ruski državljani proterani iz Srbije

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Ruski državljani proterani iz Srbije

Dnevni list Danas piše da je nekoliko ruskih državljana proterano iz Srbije zbog učešća u pripremama terorističkih akcija u Crnoj Gori.

List je objavio tu informaciju pozivajući se na izvore bliske vlastima u Srbiji ali dodaju da nisu uspeli da dobiju odgovore o kome se radi i da li je poseta sekretara ruskog Saveta bezbednosti koji je doputovao danas u Beograd u vezi s tim.

Nikolaj Patrušev se danas sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ministrom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << policije Nebojšom Stefanovićem i ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem a za sutra je najavljen sastanak s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Petrušev je doputovao u jeku špijunske afere u Srbiji i ocena da iza priprema, kako zvanična Podgorica sumnja, terorističkih akcija u Crnoj Gori stoji Moskva.

Dragišić: Dešavanja u Crnoj Gori razlog dolaska

Profesor beogradskog Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić smatra da je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u poseti zvaničnom Beogradu zbog svega što se dešavalo u Crnoj Gori.

"O razlozima posete možemo samo da nagađamo, ali mislim, sa velikom sigurnošću, da je došao zbog slučaja sa Crnom Gorom a ne zbog potpisivanja nekog memoranduma", rekao je Dragić za Betu.

On je ocenio i da ono što se moglo pročitati iz "polukomičnih saopštenja" sigurno nije razlog boravka Petruševa u Beogradu.

Dragišić je ocenio i da je poseta visokog ruskog obaveštajca sigurno veoma interesantna i "našim zapadnim prijateljima".

On je rekao da Srbija kao suverena zemlja može da prima kog god hoće ali i da zapadni partneri Beograda, koji su takođe suverene države, mogu da donose odluke kakve hoće.

Dragišić je rekao i da posete Pateruševa ne mora apriori da bude negativna po odnose Srbije i Zapada.

"Poseta sigurno neće ostati bez odjeka na Zapadu, ali može da bude i dobra i loša po odnose Srbije sa partnerima, što zavisi od toga o čemu su se srpski zvaničnici dogovoril s Petruševim", rekao je Dragišić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

PROTERIVANJE: Ruski državljani proterani iz Srbije

Izvor: Press, 26.Okt.2016

Dnevni list Danas piše da je nekoliko ruskih državljana proterano iz Srbije zbog učešća u pripremama terorističkih akcija u Crnoj Gori. . List je objavio tu informaciju pozivajući se na izvore bliske vlastima u srbiji...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.