Danas: Preminula Zagorka Golubović

Izvor: Beta, 13.Mar.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Preminula Zagorka Golubović

Profesorka Zagorka Golubović preminula je danas u Beogradu nakon duge bolesti u 89. godini, potvrdili su za list "Danas" članovi njene porodice.Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.Zagorka Golubović diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.Radila je kao profesor u gimnazijama u Zemunu i Beogradu (1952-54).U zvanje asistenta na Filozofskom fakultetu izabrana je 1957. godine, gde je ostala do 1975. godine u zvanju vanrednog profesora.U januaru 1975. suspendovala ju je Skupština SR Srbije, pa je do 1981. godine bila bez posla.Radila je kao gostujući profesor u Švedskoj, Velikoj Britaniji i SAD.Od 1981. radila je kao naučni savetnik na Institutu za društvene nauke koji je tada bio uključen u Beogradski univerzitet.Na Filozofski fakultet vratila se 1991. godine, gde je do 1996. godine predavala socio-kulturnu antropologiju.Bila je urednik časopisa Gledišta, Sociologija i Filozofija i član Saveta "Praksisa", kao i član redakcije P"raxis International".Bila je član Upravnog odbora Jugoslovenskog društva za filozofiju i sociologiju, predsednik Sociološkog društva Srbije i filozofskog društva Srbije. Jedan je od osnivača Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula profesorka Zagorka Golubović

Izvor: Vesti-online.com, 13.Mar.2019

Profesorka Zagorka Golubović preminula je danas u Beogradu nakon duge bolesti u 89. godini, potvrdili su za list Danas članovi njene porodice. Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni...Zagorka Golubović diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.