Danas -15 u Srbiji, ali to nije ono najgore: Stiglo opasno upozorenje zbog vremena, ne izlazite ako ne morate!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Jan.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas -15 u Srbiji, ali to nije ono najgore: Stiglo opasno upozorenje zbog vremena, ne izlazite ako ne morate!

U Srbiji će danas biti mestimično jak mraz i hladno vreme, a temperature će biti i minus 15 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U upozorenju RHMZ do 23. januara je navedeno da će ujutru biti umeren i jak mraz, kao i mestimična magla, dok će u toku dana biti hladno, ali sunčano.

Po kotlinama i ponegde u Vojvodini biće maglovito i tmurno.

Duvaće istočni i jugoistočni vetar slabog i umerenog intenziteta, dok će u toku noći biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u pojačanju u košavskom području.

Najniža temperatura će biti od minus 15 do minus osam, a najviša do tri stepena.

U Beogradu se očekuje od minus 12 do nula stepeni.

DANAS KRITIČNO, STIGLO UPOZORENJE ZA GRAĐANE

Na skoro celoj teritoriji naše zemlje, izuzev Beograda i zapadne Srbije, danas će zbog jako niskih temperatura na snazi biti narandžasti meteoalarm! Ledeni vazduh će mrznuti sve pred sobom, građani, ne izlazite bez preke potrebe.

Prognozirane su jako opasne vremenske pojave, koje mogu biti snažnog intenziteta i prouzrokovati materijalnu štetu.

Takođe, zbog nenormalno niskih temperatura biti ugroženi ljudi i životinje.

Za oblast zapadne Srbije i Beograda na snazi je žuti meteoalarm, što znači potencijalno opasno vreme.

Vetar će biti leden zbog izuzetno niskih temperatura.

U saopštenju RHMZ navodi da se u ponedeljak ujutru očekuje umeren i jak mraz, a u toku dana pretežno sunčano i malo toplije vreme, ponegde po kotlinama maglovito i hladno, dok će u košavskom području biti vetrovito.

Od utorka do četvrtka biće pretežno oblačno i hladno, ponegde sa slabim snegom.

Od petka ujutru hladno sa umerenim i jakim mrazom, u toku dana pretežno sunčano i malo toplije, samo ponegde po kotlinama i Vojvodini maglovito i hladno.

SAVETI

Posebno se savetuje da u vreme hladnog vetra oblačite garderobu koja je topla, da nosite šal, kapu i rukavice, kao i da održavate temperaturu u stanu kako ne biste previše trošili struju.

Redakcija Telegrafa apeluje na sve građane da ukoliko primete stare ljude u neprilici da im pomognu koliko je u njihovoj moći i pozovu pomoć.

Takođe, redakcija apeluje na sve vas koji u hladnim danima primetite smrznute životinje na ulicama da ih sklonite u neki zaklon kako biste im pomogli da prežive ledeni talas.

Vodite računa o potrošnji struje u hladnim danima, gledajte da očuvate toplotu u stanu, evo nekoliko saveta: 10 SAVETA KAKO DA UŠTEDITE STRUJU

Sve savete možete čitati na portalu telegraf.rs.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

UPOZORENJE ZA SRBIJU! Upaljen meteoalarm, temperatura pada na minus 15

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017

Smrzavaćemo se..U Srbiji će danas biti mestimično jak mraz i hladno vreme, a temperature će biti i minus 15 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). U upozorenju RHMZ do 23. januara je navedeno da će ujutru biti umeren i jak mraz, kao i mestimična magla, dok će u toku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.