Dan žalosti u Sremskoj Mitrovici, sahranjen nastradali gimnazijalac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2011, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan žalosti u Sremskoj Mitrovici, sahranjen nastradali gimnazijalac

SREMSKA MITROVICA -

Učenik sremsko-mitrovačke gimnazije, 16-godišnji Đorđe Maricki, koji je u sredu tragično nastradao na ekskurziji u Budimpešti, sahranjen je danas na seoskom groblju u Martincima. U Sremskoj Mitrovici danas je dan žalosti.

U svečanoj sali gimnazije u 13 časova održana je komemoracija povodom smrti Marickog, učenika drugog razreda te škole.

Komemorativni skup, kojem je prisustvovao i ministar prosvete Žarko Obradović, otvorila je direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gimnazije Mirjana Đordević, a zatim je tragično nastradalom učeniku odata pošta minutom ćutanja.

"Naš Đole bio je dobrog i vedrog duha i pripremao se da bude programer", rekao je, između ostalog, profesor Đorđe Domazet.

U ime generacije, od preminulog druga oprostila se učenica Nataša Ostojić.

Maricki je tragično izgubio život u sredu u Budimpešti kada je pao sa petog sprata hotela u kojem je sa svojim vršnjacima bio smešten tokom ekskurzije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.