Dan žalosti u Rusiji

Izvor: B92, 26.Dec.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan žalosti u Rusiji

U Rusiji je Dan žalosti povodom pada aviona ruskog Ministarstva odbrane "Tu-154" u Crnom moru blizu Sočija u kom je poginulo 92 ljudi.

Odluku o tome doneo je nedelju ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski predsednik je izrazio saučešće porodicama poginulih i naložio premijeru Dmitriju Medvedevu da stane na čelo državne komisije koja će istraživati pad ovog aviona.

Medvedev je rekao da će Rusija detaljno istražiti sve okolnosti vezane za pad aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojem je poginulo 92 ljudi.

"Ova strašna tragedija je odnela živote ljudi koji su bili energični i imali planove. Među stradalima su novinari, vojnici i muzičari čuvenog "Ansambla Aleksandrov". Oni su leteli u Siriju u mirovnoj misiji dobre volje", saopštio je Medvedev, prenosi Tass.

Premijer Rusije je naveo da će "svi pogođeni ovom tragedijom primiti neophodnu pomoć" i uputio saučešće porodicama žrtava.

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je listu putnika i navelo da je u letelici bilo 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga "Ansambl Aleksandrov", koji su krenuli u rusku bazu Hmeim gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, kao i izvršna direktorka humanitarnog fonda "Poštena pomoć" Jelisaveta Glinka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.