Dan žalosti u Bugarskoj

Izvor: RTS, 29.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan žalosti u Bugarskoj

Bugarska vlada proglasila dan žalosti zbog jučerašnje saobraćajne nesreće u blizini grada Jambola, u jugoistočnoj Bugarskoj, u kojoj je 16 osoba izgubilo život.

Zbog teške saobraćajne nesreće u Bugarskoj, u kojoj je juče poginulo 16, a povređeno 15 osoba, Vlada u Sofiji proglasila dan žalosti i pozvala građane i političke stranke da otkažu sve koncerte i slične zabavne događaje.

Do nesreće je došlo kada je vozač autobusa naleteo na grupu pešaka u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << blizini grada Jambola, u jugoistočnoj Bugarskoj, javila je bugarska agencija BTA.

Nesreća se dogodila oko 260 kilometara jugoistočno od Sofije, kada vozač, spuštajući se sa obližnje planine Bakađik, nije uspeo da zaustavi vozilo, već je naleteo na grupu pešaka koji su se peli na planinu, u blizini mesta na kojem se održava proslava Spasovdana.

Bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da vozač nije mogao da zaustavi autobus jer je on bio neispravan.

U autobusu je bilo 19 starih osoba iz lokalnog doma staraca, od kojih su dva poginula.

Prema saopštenju bugarske vlade, premijer Sergej Stanišev je prekinuo izbornu kampanju pred parlamentarne izbore 5. jula i uputio se na mesto nesreće.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.