Dan sjećanja na prognane Srbe 4. i 5. avgusta

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan sjećanja na prognane Srbe 4. i 5. avgusta

BEOGRAD - Dan sjećanja na stradanja i progon Srba biće obilježen 4. avgusta velikim skupom ispred Sremske Rače i nizom prigodnih manifestacija 5. avgusta, koji će bit proglašen Danom žalosti na teritorijama Srbije i Republike Srpske, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da će taj dan biti obilježen velikim skupom 4. avgusta ispred Sremske Rače u opštini Sremska Mitrovica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kao i 5. avgusta, nizom prigodnih manifestacija od kojih će, izmedju ostalog, jedna biti i minut ćutanja za sve žrtve.

“U akciji obeležavanja uključile su se obe vlade, Srpska pravoslavna crkva i sve institucije naše zemlje”, kazao je Vulin.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.