Dan rodne ravnopravnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 14:39

Dan rodne ravnopravnosti

Vlada Srbije usvojila je danas odluku o ustanovljenju Dana rodne ravnopravnosti, koji će se obeležavati 11. juna, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Zorane Mihajlović, koja je i na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

"Izabrali smo 11. jun, dan kada je 1842. godine odobreno školovanje žena u Srbiji. Ukazom kneza Mihaila, odobreno je Nataliji Petrović i Sofiji i Katarini Lekić da otvore školu za žensku decu. Uz pravo glasa, obrazovanje devojčica i žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je siguran put ka boljem i kvalitetnijem životu", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se ustanovljavanjem Dana rodne ravnopravnosti doprinosi podizanju svesti o njenoj važnosti kao preduslovu za napredak celokupnog društva i jednog od osnovnih vrednosti demokratske države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ustanovljen Dan rodne ravnopravnosti u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2021

Vlada Srbije usvojila je odluku o ustanovljenju Dana rodne ravnopravnosti, koji će se obeležavati 11. juna, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Zorane Mihajlović, koja je i na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.