Dan nauke u OŠ Ivo Andrić: Đaci uživali u eksperimentima

Izvor: Blic, 27.Nov.2013, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan nauke u OŠ "Ivo Andrić": Đaci uživali u eksperimentima

Đaci osnovne škole "Ivo Andrić" pokazali su danas posetiocima škole, ali i drugim učenicima šta je to Pitagorino drvo i Pitagorin puž, slonovska pasta za zube i druge oglede na trećem Danu nauke. Posetioci Dana nauke mogli su da pogledaju i učestvuju u eksperimentima

Manifestacija "Znanje na vidiku 3" svečano je otvorena danas horom "Čarobnjak znanja" koji čine učenici sedmog i osmog razreda.

Mali naučnici su tokom dana pokazivali i pripremali eksperimente >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz različitih oblasti.

Učesnici Aviomodelarske sekcije prikazali su i objašnjavali letenje modela aviona i helikoptera na simulatoru letenja.

Iz istorije i ruskog jezika đaci su otkrivali tajne geografskih otkrića, ali i prve žene u svemiru.

Iz oblasti biologije posetioci su mogli da zavire i u čudesni svet pod mikroskopom, a dečaci i devojčice radosno su jedni drugima prikazivali eksperimente.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.