Dan mrmota: Fil najavio rano proleće

Izvor: Blic, 02.Feb.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan mrmota: Fil najavio rano proleće

Stiže proleće! Najčuveniji američki meteorolog, mrmot iz Pensilvanije poznat kao Fil iz Panksatonija, “rekao” je ovo predsedniku Kluba mrmota, pošto nije video svoju senku u gradiću severoistočno od Pitsburga.

Legenda kaže da treba očekivati rani dolazak proleća ako Fil ne vidi svoju senku na Dan mrmota.

Fil iz Panskatonija objavio je prognozu pred hiljadama gledalaca.

“Prognozer nad prognozerima” izvučen je iz svoje jazbine neposredno posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 7.20 časova po lokalnom vremenu i izvestio Bila Dilija, predsednika “Unutrašnjeg kruga”, grupe koja brine o Filu i iz godine u godinu organizuje ovaj događaj.

Predsednik je navodno jedina osoba sposobna da razume Fila.

Da li to znači da treba da pripremimo kupaće kostime za kraj februara?

Možda ipak ne, budući da američka Uprava za okeanografiju i atmosferska istraživanja procenjuje Filovu preciznost na oko 45 odsto. Prema oktobarskoj prognozi vremena, na jugoistoku Amerike očekivane su hladnije zime nego što je uobičajeno, na Zapadu blago vreme, i toplije vreme na centralnom zapadu i severozapadu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.