Dan digitalnog učenja kovinskih Zmajevaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan digitalnog učenja kovinskih Zmajevaca

Dan digitalnog učenja - Digital Learning Day, održava se 27. februara širom sveta, najviše u Sjedinjenim državama, kroz mnoštvo manifestacija. Kao i prethodnih, i ove godine u kampanji su uzeli učešća i učenici kovinske osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" realizujući projekat istraživanja i upoznavanja tehničkih materijala u predmetu Tehnika i tehnologija.

"Široki spektar IKT alata koji su im bili na rapolaganju i koji kvalitetno koriste omogućio je đacima zanimljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rad samim didaktičkim prožimanjem oblika i formi, što učenicima pruža veliko zadovoljstvo", kaže nastavnik Dejan Kreculj.

Dan digitalnog učenja, začet 2012. godine, obezbedio je značajno mesto liderima u obrazovanju da istaknu svoju sjajnu nastavnu praksu i prikažu inovativne nastavnike, lidere i nastavnim programima tehnologije koje poboljšavaju učeničke rezultate.

Pri tome se pod digitalnim učenjem podrazumeva svaka nastavna praksa koja efektivno koristi tehnologiju za jačanje učeničkog iskustva u učenju.

Ona naglašava kvalitetnu nastavu i obezbeđuje pristup izazovnom sadržaju, povratne informacije kroz formativno ocenjivanje, mogućnosti za učenje uvek i svuda i individualizovanu nastavu koja će osigurati da svi učenici dostignu svoj puni potencijal za uspeh u školovanju i profesionalnoj karijeri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.