Dan Opštine Dimitrovgrad

Izvor: Megafon.co, 23.Sep.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Opštine Dimitrovgrad

Opština Dimitrovgrad proslavila je svoj dan i slavu. Proslava je trajala nekoliko dana, ali centralni događaji – liturgija, litije ulicama Dimitrovgrada i centralna svečanost održani su u subotu 21. septembra. Svečano je otvoren i renovirani plato ispred Centra za kulturu.
Na svečanoj sednici, tim povodom, dodeljene su i opštinske nagrade i priznanja najzaslužnijim ustanovama, institucijama i pojedincima.
Tragovi prvih naselјa na teritoriji ove opštine datiraju još iz vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << eneolita (3.300 – 2.200 g. pne) – prelaznog perioda iz kamenog u metalno doba.
Zbog svog geografskog položaja ova teritorija je još od antičkog perioda bila važna tačka u povezivanju istoka i zapada. Tu je prolazio i čuveni put VIA MILITARIS.
Do danas nije utvrđeno kada je ovo naselјe konačno i zvanično dobilo ime Caribrod, piše na zvaničnom sajtu Opštine. Današnje ime – Dimitrovgrad, Caribrod je dobio 1951. godine. Iako se i dalje koriste oba imena
Dimitrovgrad – proslava kroz naš objektiv
Novinar, kamera, montaža: Sonja Urošević
Muzika: Undeniable – Text Me Records – Bobby Renz
A jedan od primera kako komšijski narodi u ovoj opštini žive u slozi pogledajte OVDE.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.