Dan Dunava

Izvor: Studio B, 29.Jun.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Dunava

Gojković: Dunav - spona Srbije sa Evropom

Dan Dunava, 29. jun, obeležava se danas a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ukazala je na značaj tog datuma budući da Dunav da spaja 14 evropskih zemalja.

Ove godine Dan Dunava biće obeležen jubilarni 10. put, a aktivnosti koje se organizuju širom Srbije i kojima predsednica Narodne skupštine daje podršku, imaju humanitarni karakter zbog poplava koje su pogodile zemlju, saopšteno je iz Kabineta predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << skupštine.

Prirodne nepogode, kako se navodi, pokazale su još jednom potrebu za jačom regionalnom saradnjom, a njen značaj prepoznat je u projektu Evropske unije - Dunavska strategija, koji povezuje sve države koje leže na Dunavu i upravo je Dunav dodatna spona Srbije sa Evropom.

Kao podunavska zemlja i zemlja na putu ka Evropskoj uniji, Srbija aktivno učestvuje u ostvarivanju Dunavske strategije koja predstavlja mogućnost napretka ne samo podunavskog regiona već i Evrope u celini.

Narodna skupština nastaviće da daje svoj doprinos u okviru Dunavske strategije podrškom aktivnim projektima i pronalaženjem novih oblika saradnje, a naredna prilika biće Druga konferencija dunavskih parlamentaraca 3. oktobra ove godine u Budimpešti, na kojoj će delegacija Narodne skupštine aktivno učestvovati, navodi se u saopštenju.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.