Dan D za naftu biće 1. mart

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2016, 05:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dan D za naftu biće 1. mart"

Konsultacije o stabilizaciji proizvodnje nafte, koje su započete u januaru i uključuju sve zemlje proizvođače, biće završene do 1. marta.

- Dogovorili smo se da sve konsultacije budu završene do 1. marta - rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak u intervjuu na nacionanoj televiziji "Rosija 1"  dodajući da će razgovarati i sa zvaničnicima Meksika i Norveške o "zamrzavanju" proizvodnje nafte na nivoima iz januara 2016. radi stabilizacije tržišta, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novinska agencija TAS.

- Naravno, biće održane odgovarajuće konsultacije sa njima (Meksikom i Norveškom). Meksiko je učestvovao u razgovorima, kada smo se sastali u Beču prvi put 2014. godine, kada su cene tek počele da padaju. Zato verujem da će imati pozitivan stav u konsultacijama prema rešenju koje je tema razgovora - dodao je on.

Prema njegovim rečima, zemlje koje podržavaju "zamrzavanje" proizvodnje imaju udeo od 75 procenata u ukupnom izvozu nafte, što je dovoljno da se postigne dogovor.

- Želeo bih da kažem da zemlje koje su javno izrazile svoju podršku ovakvom pristupu, već čine oko 75 odsto ukupnog izvoza. Mislim da je to dovoljno da bi se postigao dogovor - ocenio je Novak, a prenosi ruska novinska agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.