Damir Dokić na slobodi

Izvor: Glas javnosti, Beta, 15.Apr.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damir Dokić na slobodi

BEOGRAD - Molba za uslovni otpust Damira Dokića usvojena je i on je od danas oslobođen daljeg služenja kazne, izjavila je Dokićeva advokatica Bosiljka Đukić. "Damir Dokić je na slobodi. Izrazavam zadovoljstvo što je postupljeno po njegovoj molbi za uslovni otpust, uprkos žalbi tužioca", kazala je Đukićeva naglasila da je Aplecioni sud u Novom Sadu na efikasan način rešio ovaj predmet. Prema njenim rečima, da nije bilo žalbe tužioca u Novom Sadu Dokić bi pre desatak dana bio oslobođen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Dokić bi tokom dana trebalo da napusti Kazneno-popravni zavod u Šapcu. Apelacioni sud u Novom Sadu osudio je 23. februara Dokića na jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije u Srbiji Kler Birgin i nedozvoljenog držanja oružja. Sud je uvažio žalbu Bosiljke Đukić i preinačio raniju presudu Opštinskog suda u Rumi na 15 meseci zatvora. U pravosnažnu kaznu je uračunato vreme koje je proveo u pritvoru od 6. maja 2009. godine.

Dokić je za ugrožavanje sigurnosti kažnjen sa osam meseci zatvora, dok je za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija osuđen na šest meseci zatvora, pa ga je Apelacioni sud osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine. U intervjuu prošle godine povodom izjave njegove ćerke koju su preneli australijski mediji, a u kojoj ona tvrdi da je bila zlostavljana, Dokić je zapretio da će zbog lažnih optužbi ubiti ambasadorku Australije. Prilikom privođenja zbog tih pretnji, na Dokićevom imanju u Vrdniku pronađeno je oružje za koje nije imao dozvolu.

On je tokom krivičnog postupka rekao da je kao državljanin Australije dva puta pozvao ambasadu te zemlje i tražio da "nestanu neistinite optužbe na njegov račun u australijskim medijima". Takođe je negirao pretnje, navodeći da se ne seća detalja razgovora, te da je moguće da je uputio ružne reči ali ne ipretnje.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Damir Dokić na slobodi

Izvor: Blic, 15.Apr.2010

Molba za uslovni otpust Damira Dokića usvojena je i on je od danas oslobođen daljeg služenja kazne, izjavila je Dokićeva advokatica Bosiljka Đukić..."Damir Dokić je na slobodi. Izražavam zadovoljstvo što je postupljeno po njegovoj molbi za uslovni otpust, uprkos žalbi tužioca", kazala je Đukićeva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.