Izvor: Blic, 25.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dame preslišale političare

Dame preslišale političare

NIŠ - Na fudbalskom spektaklu na terenu OŠ 'Mika Antić' poznate niške dame, koje su igrale za ekipu Lafice, preslišale su tim u kojem su nastupili gradski funkcioneri. U drugom meču su veterani niških fudbalskih klubova pobedili svoje vršnjake iz beogradske Crvene zvezde. Prihod od ulaznica namenjen je za pomoć Zoranu Stankoviću Trši, kik-bokseru koji čeka na operaciju u Grčkoj.

Ekipa 'lafica', sastavljena od nekadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fudbalerki Mašinca, TV voditeljki, službenica gradske uprave, umetnica, spremnije je ušla u utakmicu. Dragana Spasić, operska pevačica, pravila je uspešne driblinge kroz redove zbunjenih političara.

- Nećemo da ih pustimo. Oni su dobri u politici, a mi se borimo na fudbalskom terenu - naglasila je Slavica Marjanović, bivša igračica Mašinca, koja je u borbi za loptu postavljala glavu tamo gde političari ni nogu nisu smeli.

Svoje veče imala je Suzana Stanojević, nekadašnja 'mašinka', koja je političarima zabila šest golova.

- Momci, hoćete li da predate utakmicu? - pitao je oficijelni voditelj političare.

Čini se da je ekipu gradskih funkcionera dotukao golman 'lafica' Danijela Mitrović koja je pogodila protivničku mrežu prebacajući loptu preko celog terena.Političari su se vadili da ne igraju punom snagom.

- Mi smo džentlmeni, moramo malo da ih pustimo - vadio se Milan Lapčević, načelnik Nišavskog okruga, dok je semafor pokazivao konačan rezultat 9 :7.

Veterani Radničkog, Cara Konstantina, Jastrepca i OFK Niša igrali su protiv ispisnika iz beogradske Zvezde. Beograđani su se trudili. Zdravko Borovnica i Mile Jovin su se sporečkali zbog propuštene lopte, radile su štikle i lažnjaci... Ali, kako je vreme odmicalo, kondicija je popuštala pa se iz publike čula primedba:

'Gledaj ih. Tuku se ko će pre da izađe iz igre. A kad neko izađe, ovi se na klupi ubeđuju ko će da uđe'.

Ipak, Nišlije su pobedile 6:4, a Mile Jovin nije bio razočaran.

- Često igramo humanitarne utakmice. Osim pomoći onima kojima je to neophodno, lepo je druženje sa starim drugarima. Od Nišlija sam u kontaktu sa golmanom Pantom, igračima Drizom i Bankovićem - rekao je Jovin.

Oliver Milijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.