Damask zauzeo jasan stav: Sarađivaćemo ako izaslanik UN-a ne koristi metode prethodnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask zauzeo jasan stav: Sarađivaćemo ako izaslanik UN-a ne koristi "metode" prethodnika

Stefan de Mistura ostao upamćen po lošim potezima

Zamenik sirijskog ministra spoljnih poslova Sirije Fejsal Mekdad istakao je za vladin list "El Vatan" da će Sirija sarađivati s Pedersonom ako bude poštovao njen teritorijalni integritet i prekine da podržava "teroriste, kao što je radio njegov prethodnik", prenela je agencija AP.

De Mistura je organizovao nekoliko rundi indirektnih mirovnih razgovora između vlade i opozicije s ciljem da se okonča građanski rat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Siriji, započet 2011. godine.

Geir Pedersen will assume his role as UN envoy to #Syria with the hope of achieving a 'political solution' to end civil war.

— Al Shahid News (@AlShahidNews) November 4, 2018

Njegovi poslednji napori u četvorogodišnjoj misiji su bili fokusirani na zajedničku komisiju sastavljenu od opozicije i vladinih zvaničnika radi izrade nacrta novog sirijskog ustava.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.