Dalas: U kući napadača materijal za bombe, puške, dnevnik

Izvor: B92, 08.Jul.2016, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalas: U kući napadača materijal za bombe, puške, dnevnik

Dalas -- Materijal za pravljenje bombi, puške, municija i dnevnik pronađeni u kući osumnjičenog za ubistva policajaca snajperom u Dalasu, javlja BBC.

Ratni veteran “uznemiren“ zbog nedavnih ubistava Afroamerikanaca, otvorio je vatru i usmrtio pet policajaca u Dalasu. AFP javlja da je bio rezervista i veteran iz Avganistana.

Napadač je identifikovan kao Mika Gzavijer Džonson koji je poginuo kada je policija detonirala robot bombu u njegovoj blizini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
“Osumnjičeni je rekao da je gnevan zbog belih ljudi i da želi da ubije belce, posebno policajce“, rekao je detektiv Dejvid Braun.

Pucnjava je započela oko devet časova uveče kada se održavao miran protest “Black Lives Matter“ o borbi za prava crnaca nakon što su se u prethodna tri dana dogodila dva slučaja kada su policajci usmrtili dva Afroamerikanca u Minesoti i Luizijani.

Nakon pucnjave, napadač Mika Džonson (25) zadržao se u jednoj zgradi u koju je kasnije upala policija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.