Dalaj lama oči u oči sa svojim portretom koji je naslikao Džordž Buš

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalaj lama oči u oči sa svojim portretom koji je naslikao Džordž Buš

Bivši predsednik SAD i amaterski slikar Džordž Buš juče se sastao sa kritičarem čije je mišljenje zaista želeo da čuje. Reč je o Dalaj lami, koji je prilikom posete Dalasu po prvi put video svoj portret sa Bušovim potpisom.

Dalaj lama je pohvalio sliku i rekao da je "polaskan", ali se našalio da je Buš "mogao još malo da poradi na njegovom desnom oku".

Kada je portret otkriven prošle godine, bivši predsednik je izjavio da je odlučio da naslika nobelovca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer je on "veoma sladak čovek".

Slika Dalaj lame prvi put je prikazana u okviru izložbe "Umetnost liderstva: Predsednikova diplomatija, na kojoj su prikazani i Bušovi portreti Tonija Blera, Vladimira Putina i drugih lidera sa kojima se sastajao tokom predsedničkog mandata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.