Dakar: Mini u publici 13 povrijeđenih

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2016, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dakar: Mini u publici 13 povrijeđenih

Prologom od Buenos Ajresa do Rosarija startovalo je 37. izdanje jedne od najtežih auto-trka na svijetu, relija Dakar, a tokom prve etape 13 osoba je povrijeđeno kada je Kineskinja Guo Meiling izgubila kontrolu nad svojim minijem i završila u publici.

Kako prenose lokalni mediji, jedna osoba je bila u kritičnom stanju, a organizatori su angažovali četiri helikoptera i ambulantna kola da povrijeđene prebace u bolnicu.

Prolog je vožen u dužini od 11 kilometara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << a kroz cilj je prvi kod motociklista ušao Žoan Bareda na Hondi. Drugo mjesto zauzeo je Portugalac Ruben Farija, a treći je bio njegov zemljak Elder Rodriges.

U konkurenciji automobilista najbolji je bio Bernard Ten Brinke u Tojoti, koji je dionicu prešao za tri sekunde brže od nekadašnjeg pobjednika Dakara Karlosa Sainca u Pežou. Sekundu iza Španca je bio vozač Forda Havijer Pons. Devetostruki svjetski reli šampion (WRC) Sebastijan Leb imao je deveto vrijeme na svom debitantskom prologu Dakara, devet sekundi iza pobjednika. Prva etapa Dakara bila je na programu juče od Buenos Ajresa do Vilja Karlos Pasa, pred motociklistima će biti 632 kilometra, od kojih će 227 činiti specijal, dok vozače čeka 258 kilometara ispita u okviru 662 kilometra duge etape.

Da stvari budu još teže, tokom noći je padala kiša pa su staze pune vode i blata, što će posebno motocikliste staviti na težak ispit.

Pored Argentine, jedno od najzahtjevnijih takmičenja na svijetu još će ugostiti Čile i Bolivija. Na ovogodišnjem reliju učestvuje 110 automobilističkih posada i 143 motociklista, koji će u 13 etapa ukupno preći 9.237 km. Prošle godine u konkurenciji automobilista slavio je Naser Al-Atijah (Mini) iz Katara, te Španac Mark Koma (KTM) kod motociklista. Reli se završava 16. januara u Rosariju. (Agencije)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.