Daka: Utopilo se više od 100 ljudi

Izvor: B92, 16.Maj.2014, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daka: Utopilo se više od 100 ljudi

Daka -- Više nema šansi da iko bude pronađen živ u trajektu na kome je bilo oko 200 ljudi, a prevrnuo se juče na reci u blizini Dake, glavnog grada Bangladeša.

Za sada je potvrđena pogibija 28 osoba, 40 osoba je uspelo da dopliva do obale, a 35 je spaseno, što znači da je nepoznata sudbina 100 ljudi, saopštili su policija i spasioci.

"Prošlo je više do 20 sati od kada je trajekt potonuo, tako da nema šansi da bude pronadjen bilo ko živ u trajektu", izjavio je Rojtersu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamenik komesara za distrikt Munšigandž Saiful Hasan Badal. Trajekt "M.V. Miradž-4" prevrnuo se po olujnom vremenu na reci Megni u oblasti Munsaigandž, 27 kilometara od Dake. Spasilačke ekipe su pokušale da izvuku trajekt sa dubine od 50 metara, ali taj prvi pokušaj nije uspeo. Agencija AFP je prenela izjavu lokalnog zvaničnika da su mnogi putnici bili na nižim delovima trajekta gde su se sklonili od jakog vetra, ali da su tamo ostali zarobljeni i on veruje da će većina tela tamo i biti pronadjena. Nesreće sa trajektima su česte u Bangladešu, kroz koji protiče više od 230 reka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Strahuje se da se više od 100 utopilo u Bangladešu

Izvor: Blic, 16.Maj.2014

Više nema šansi da iko bude pronadjen živ u trajektu na kome je bilo oko 200 ljudi, a prevrnuo se juče na reci u blizini Dake, glavnog grada Bangladeša. ..Kako su kazali zvaničnici policije u Bangladešu, za sada je potvrđena pogibija 28 osoba, 40 osoba je uspelo da dopliva do obale, a 35 je spaseno,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.