Dajana Ros − glumica čije pesme poznaju sve nacije

Izvor: Studnel.com, 26.Mar.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dajana Ros − glumica čije pesme poznaju sve nacije

Prvih deset godina svoje karijere provela je tako što je predvodila ženski trio The Supremes, čiji se kvalitet procenjuje na osnovu top-lista gde su mnogobrojni njihovi hitovi bili uvek na prvom mestu, kao i na osnovu miliona albuma koji su se prodavali veoma brzo. Po popularnosti, ova grupa bila je odmah iza Bitlsa. Dajana je bila veoma prepoznatljiva po svojoj harizmatičnosti, pa je producent ove muzičke grupe promenio naziv u Diana Ross and the Supremes. Svoju solo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << karijeru započinje 1969, pa je godinu kasnije izdala svoja prva dva singla koja su je dovela do velike slave i tako postaje jedna od najpoznatijih solo pevačica toga doba. Godine 1970. pokazuje svoj talenat za glumu i dobija glavnu ulogu u filmu Dame pevaju bluz, gde joj lik Bili Holidej donosi nominaciju za Oskara. Ovaj film joj je doneo veliku slavu, kao i dobre kritike.
Međutim, naredna dva filma Mahagonija i Čarobnjak iz Oza, donela su joj prave debakle. Nije dozvolila da je ovi neuspesi obeshrabre i nadoknađivala ih je kroz muziku. Njeni albumi su se veoma brzo prodavali u milionskim tiražima, njene pesme su zauzele prvo mesto na svim top-listama. Najveći uspeh je bila pesma koja je snimljena za potrebe filma Endless love. Ovaj singl je prodat u dva miliona primeraka, što je za osmadesete godine bilo zaista neverovatano. Međutim, pad njene popularnosti počinje da se oseća krajem osamdesetih i početkom devedesetih, kada je počela da se bavi pisanjem. Izdala je dve knjige, od kojih je prva prilično kontroverzna.
Njen život su obeležili i neuspešni brakovi iz kojih ima tri ćerke i dva sina. Dajana je ipak ostala upamćena kao odlična solo pevačica i dobra glumica, kao i osoba koja je sklona incidentima, kao što je sukob sa koleginicom iz grupe Supremes usred novogodišnje večeri, kao i to kada je nestao deo novca sa humanitarnog koncerta. Iako je sve ovo rušilo sliku o ovoj talentovanoj osobi, sve to je dovelo do njene velike popularnosti i boljih tiraža.
Izvori: dw.com, krstarica.com.

na danasnji dandajana rosglumicapevacicabiografija

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.