Dačićev zet prima platu, a ne dolazi na posao?

Izvor: Radio 021, 02.Jun.2015, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačićev zet prima platu, a ne dolazi na posao?

Posao bivšeg čelnika "Srbijašuma" Igora Braunovića san je mnogih građana u Srbiji - na posao ne odlazi svaki dan, a u tom javnom preduzeću zarađuje 154.000 dinara mesečno.

Kad je Vlada krajem 2014. odlučila da za novog direktora "Srbijašuma" raspiše konkurs i da se pozdravi sa Braunovićem, koji je do tada upravljao tom državnom firmom, verovalo se da bi on vrlo brzo mogao da ode sa državnih jasli. I šest meseci posle, Braunović, koji je inače zet Ivice Dačića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i dalje se nalazi na platnom spisku tog javnog preduzeća i to kao drugi najplaćeniji čovek. I ne bi to možda bilo toliko sporno da Braunović za državu radi   40 sati nedeljno, koliko po zakonu i iznosi puno radno vreme.

"Zna se koliko obaveza može da ima zamenik generalnog direktora, a Braunović se ponaša kao da za njega ne važe zakonske obaveze. Na posao ne dolazi svakog dana, desi se da ga ne vidimo u firmi i po tri dana. Da li se oseća sigurno jer ima Dačića pored sebe ili je u pitanju nešto drugo?", kaže dobro obavešten sagovornik iz ovog preduzeća za "Blic".

Plate menadžmenta u "Srbijašumama" kreću se od 95.089 dinara, koliko u proseku zarađuju direktori šumskih gazdinstava, do 175.437, koliko zarađuje generalni direktor Predrag Aleksić.

Kao zamenik generalnog direktora Braunović svakog meseca dobija 154.302 dinara. Komentarišući vreme provedeno na poslu, u zvaničnom odgovoru iz "Srbijašuma" je rečeno da Braunović u potpunosti ispunjava obaveze u skladu sa ugovorom o radu, ne odgovarajući zašto on retko navraća na posao.

Dačićev zet je posle imenovanja novog direktora "Srbijašuma" ostao i bez kancelarije. "Braunović obavlja poslove zamenika generalnog direktora, a to znači da u njegovom odsustvu ima sva prava i obaveze direktora. Koordinira radom direktora delova preduzeća, odgovoran je za funkcionisanje generalne direkcije, predlaže tehnološka rešenja u firmi", precizirali su u "Srbijašumama".

Braunović se nije javljao na telefon, a nije odgovarao ni na poruke.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dačićev zet prima 154.000 za lenčarenje

Izvor: Blic, 02.Jun.2015

Posao bivšeg čelnika “Srbijašuma” Igora Braunovića san je mnogih građana u Srbiji - na posao ne odlazi svaki dan, a u tom javnom preduzeću zarađuje 154.000 dinara mesečno...Kad je Vlada krajem 2014. odlučila da za novog direktora “Srbijašuma” raspiše konkurs i da se pozdravi sa Braunovićem,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.