Dačić posetio kompaniju Forbs

Izvor: Press, 10.Feb.2013, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić posetio kompaniju "Forbs"

"U tom smislu počastvovan što sam imao priliku da budem gost Forbsove kompanije i magazina i što sam danas razgovarao sa (potpredsedavajućim kompanije) Kristoferom Forbsom" izjavio je Dačić nakon sastanka u toj izdavačkoj kompaniji.

Kada bi samo jedan sa liste Forbsovih najbogatijih ljudi na svetu uložio nešto u Srbiju, mislim da bi svim građanima Srbije bilo bolje, rekao je Dačić.On je podvukao da je u tom smislu dogovoreno da se pokušaju pokrenuti zajedničke aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i istakao otvorenost Vlade Srbije za privlačenje stranih investicija, kao i sve pogodnosti koje se nude stranim investitorima.

Forbs je, kazao je premijer, izrazio želju da pomogne Srbiji, da dođe do stranih investicija.
"Dogovorili smo se da imamo nekoliko zajedničkih projekata, a da se o svemu tome dogovorimo u narednom periodu, da bude prezentacija Srbije u njihovim časopisima i da probamo da zajednički organizujemo neku regionalnu mini konferenciju sa učesnicima iz celog sveta" rekao je Dačić.

Premijer je posebno istakao da je pozvao Forbsa da poseti Srbiju već sledećeg meseca, "jer to je Srbiji potrebno da naša zemlja počne da živi kao sav normalan svet".On je istovremeno zahvalio na izraženoj spremnosti da se pomogne Srbiji.

Forbs je rekao da sastanak sa premijerom Srbije smatra velikom privlegijom i da je počastvovan time što je premijer Srbije kod njih u poseti.On je dodao i da su svi u toj kompaniji vrlo uzbuđeni zbog šanse da prenesu prilike iz Srbije svojoj javnosti i čitaocima i pomoći Srbiji tako što će u Srbiji investirati ali i pomoći u privlačenju drugih investicija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Časopis Forbs će predstaviti Srbiju

Izvor: B92, 10.Feb.2013

Njujork -- Premijer Dačić je posetio časopis Forbs u Njujorku i sa potpredsednikom kompanije Kristoferom Forbsom se dogovorio o predstavljanju Srbije u tom magazinu...Teme razgovara bile su uslovi za privlačenje stranih investicija u Srbiji, predstavljanje Srbije u časopisu Forbs i mogućnosti organizovanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.