Izvor: B92, 21.Jan.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Znamo ko su, nedostaju dokazi

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić izjavio da u Srbiji postoji između 30 i 40 kriminalnih grupa, ali da su potrebni dokazi da bi članovi tih grupa bili uhapšeni.

Dačić je u intervjuu listu Pres kazao da je to procena na osnovu operativnih saznanja MUP-a i službi bezbednosti, ali da to ne znači da će sve to biti potvrđeno i dodao da se ne može reći koliko te grupe imaju članova.

Dodao je da u organizovani kriminal nisu ubrojane sve grupe u kojima ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najmanje tri povezana lica, već one koje se bave delima za koja se može reći da su teški oblici kriminala - trgovinom narkoticima, oružjem i ljudima, kao i grupe povezane s klasičnim kriminalom, ubistvima i razbojništvima.

"Možda pretenciozno zvuči, ali MUP i službe znaju sve. Imamo kompletan uvid u podzemlje. Obični ljudi će pitati zašto ih onda ne hapsimo. Pa, zato što su nam neophodni dokazi", rekao je on ističući da najviše grupa ima u Beogradu i da su one najjače.

Dodao je i da ima dosta uticaja iz ostalih bivših jugoslovenskih republika, a da srpski kriminalci najviše "sarađuju" sa grupama iz Crne Gore.

"Mi ćemo na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost prezentovati saznanja policije o organizovanom kriminalu i zatražiti da država čvrsto stane uz policiju u sveobuhvatnoj borbi protiv mafije. Ne može se uspešno boriti protiv organizovanog kriminala ukoliko iza toga ne stoji cela država", naveo je ministar.

Kako je naveo, očigledno je da organizovani kriminal celoj državi "baca rukavicu u lice" zbog čega borba protiv toga mora biti državni projekat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.