Dačić: Zahvalnost Izraelu na podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 18:13

Dačić: Zahvalnost Izraelu na podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije

Dačić je zahvalio Aškenaziju je na konzistentnoj podršci Izraela očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa ministrom inostranih poslova Izraela Gabi Aškenazijem, kojem se zahvalio je na konzistentnoj podršci Izraela očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog uspešnog razvoja odnosa dve zemlje koje vezuje tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prijatelstvo.

Ministri su se saglasili da je u narednom periodu potrebno nastaviti jačanje političkog dijaloga i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je zahvalio na pozivu koji mu je uputio Aškenazi da poseti Izrael kada se za to stvore odgovarajući uslovi. Ta poseta bi bila prilika za razmenu mišljenja o temama od zajedničkog interesa i za dogovor o konkretnim planovima za dalje jačanje bilateralne saradnje.

Ministri su razmenili informacije o merama koje njihove vlade preduzimaju na planu borbe protiv pandemije Covid -19.

Izražena je obostrana nada da će se obe zemlje, kao i čitav svet, uskoro uspešno izboriti sa izazovima koje pandemija sa sobom nosi, a koja je odnela brojne ljudske živote i nanela značajnu ekonomsku štetu na globalnom nivou, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.