Dačić: Vučiću sam više puta nudio premijersko mesto

Izvor: Kurir, 17.Feb.2014, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vučiću sam više puta nudio premijersko mesto

Ne znam više ni sam koliko puta sam se sastao s Vučićem i Nikolićem, ali nijednom tajno. Pa nismo mi zaverenici, nego najviši državni funkcioneri te nema ni razloga da se krijemo i tajno sastajemo, navodi predsednik SPS

BEOGRAD - Predsednik SPS i premijer odlazeće Vlade Ivica Dačić kaže da je u više navrata mesto premijera nudio prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću.

O pričama da je održao tajni sastanak sa Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nikolićem kaže:

"Ne znam više ni sam koliko puta sam se sastao s Vučićem i Nikolićem, ali nijednom tajno. Pa nismo mi zaverenici, nego najviši državni funkcioneri te nema ni razloga da se krijemo i tajno sastajemo. Još manje da tajno pričamo o izborima, jer su oni najjavniji i najdemokratskiji način iskazivanja volje građana. O državnim udarima se priča tajno, ne o izborima. A Vučića sam, inače, više puta pitao da li želi da bude premijer bez izbora, i on je svaki put govorio da mu to nije cilj. To je sve", navodi Dačić.

On je odgovorio i na pitanje da li sebe vidi u sledećoj vladi.

"Vidim sebe u ovim izborima. I tu sam da ljudima ponudim politiku, jasan put, i način da i mi živimo kao sav normalan svet. Imam rezultat, i imam plan. A posle izbora ću biti baš ono za šta me građani, svojim glasovima, kandiduju", kaže Dačić dodajući da očekuje dobar izborni rezultat.

"Svaki političar se, na izborima, na neki način kladi. Zato što mu karijera, često, zavisi od izbora. Kako sam ja mogao da odbijem izbore, da ih otežem, ili da ih uslovljavam, a nisam, jasno je da verujem u sebe i u koaliciju s kojom idem na izbore. I da verujem u naš rezultat. Previše je ljudi u Srbiji koji hoće normalno da žive, da bismo mi loše prošli na izborima. Proći ćemo bolje nego ikad", zaključuje on.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.