Dačić: Uskoro o državnoj akciji protiv organizovanog kriminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uskoro o državnoj akciji protiv organizovanog kriminala

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koja treba da bude održana u najkraćem roku, biti raspravljano o koordiniranoj zajedničkoj državnoj akciji vezanoj za borbu protiv organizovanog kriminala.

"Što se tiče Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), mi smo se već pripremili", rekao je Dačić novinarima posle izlaganja na Drugoj ambasadorskoj konferenciji Ministarstva spoljnih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dačić je izjavio da je ambasadore Srbije upoznao sa aktivnostima MUP, koje su, kako je ocenio, veoma važne za mišljenje drugih zemalja o Srbiji, kao i za vođenje državne i nacionalne politike.

"Upoznao sam ih da Srbija vodi uspešnu borbu protiv svih oblika kriminala, naročito organizovanog", rekao je Dačić.

On je najavio da će u februaru u Beograd doći prva od četiri ekspertske grupe koje Evropska komisija šalje kako bi utvrdila napredak Srbije u takozvanim mapama puta za liberalizaciju viznog režima.

Očekuje se da će u drugoj polovini godine Srbija biti na beloj šengen listi, izjavio je Dačić.

Na pitanje o završetku saradnje sa Haškim sudom, Dačić je odgovorio da je, bez obzira šta neko mislio o tribunalu, saradnja obaveza cele Srbije i ocenio da je Srbija ucenjena zbog haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

"Srbija ispunjava sve obaveze kako bi stavila tačku na saradnju sa tribunalom, da ne bi i dalje bila ucenjena... Ono što je sigurno - država namerava da stavi tačku na ovaj proces ucena", rekao je Dačić.

On je ocenio da bi glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc trebalo da, kada bude podnosio izveštaj o saradnji Beograda sa tribunalom, ima u vidu sve mere koje je Srbija preduzela kako bi se uhapsili i locirali begunci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DRŽAVNA AKCIJA PROTIV KRIMINALA

Izvor: Kurir, 12.Jan.2009

BEOGRAD, 12. januar 2009. (FoNet) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koja treba da bude održana u najkraćem roku, biti raspravljano o koordiniranoj zajedničkoj državnoj akciji vezanoj za borbu protiv organizovanog kriminala....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.