Dačić: Razgovori teški,  postignut napredak

Izvor: Press, 08.Jul.2013, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Razgovori teški, postignut napredak

Kako je ukazao, i pored napretka, ostao je niz nerešenih stavki vezanih za telekomunikacije, struju i zakon o amestiji.

Razgovori o tim pitanjma će se nastaviti tokom predostojeće posete Ketrin Ešton Beogradu i Prištini sutra i prekosutra.

Dačić je najavio da će sledeća runda dijaloga održati 24. jula u Briselu a da će u međuvremenu u Beograd doći komesar za proširenje Štefan File.
Tači je nakon sastanka izjavio da je postignut suštinski, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ali ne i kompletan, napredak o struji i telekomunikacijama.

Kako je rekao, preostali nerešeni detalji biće predmet razgovora Eštonove sa zvaničnicima u Beogradu i Prištini, sutra i prekosutra. Tači nije želeo novinarima da kaže o čemu je reč, samo je napomenuo da su u pitanju tehnički detalji.
Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izjavila je večeras da su nacrti rešenja za pitanja telekomunikacija i energetike gotovo finalizirani a da će razgovori o tome biti nastavljeni tokom njene predstojeće posete Beogradu i Prištini.

"Od suštinskog značaja je da se rad na primeni briselskog sporazuma nastavi u predstojećim nedeljama i mesecima, kako što je predviđeno Planom implementacije. Zadovoljna sam što su oba premijera potvrdila posvećenost tom cilju", navodi se u saopštenju Ešonove izdatom posle sastanka.

Eštonova je danas imala prvo bilateralne sastanke sa premijerima, a potom je održan trojni sastanak.

Na dnevnom redu 13. runde dijaloga bila su sva pitanja vezana za implementaciju briselskog sporazuma, uključujući struju, telekomunikacije i ostale stavke oko kojih na tehničkom nivou dosad nije postignut dogovor, ali i zakon o amnestiji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Razgovori teški, ali ima napretka

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Jul.2013

BEOGRAD - Kako je ukazao, i pored napretka, ostao je niz nerešenih stavki vezanih za telekomunikacije, struju i zakon o amestiji.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Kacin: Dačić i Tači su primer za izučavanje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2013, 19:57

Koliko su se puta dvojica premijera za kratko vreme srela i koliko su postigla u normalizaciji odnosa moglo bi poslužiti kao model i izvan ovog dela Evrope, ocenjuje izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.