Dačić: Policija će zaustaviti razmah kriminalnih grupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Policija će zaustaviti razmah kriminalnih grupa

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će policija zaustaviti razmah kriminalnih grupa kojima neće dozvoliti da upravljaju državnim i društvenim procesima.

Ali, država treba da pokaže svoju volju da zajednički radi na tome i naravno da prekine svoju nekad prećutnu podršku i povezanost sa kriminalom, jer sve dok se neko nada da će neko nekoga zaštititi on će se do kraja baviti kriminalnim radnjama, rekao je Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u intervjuu za "Politiku".

Istakavši da još jednom ponavlja - niti ću bilo koga da hapsi po naredbi niti će bilo koga da oslobađa od krivice, Dačić je dodao da se još prilikom stupanja na dužnost dogovorio sa predsednikom Borisom Tadićem da neće biti privilegovanih ni montiranih političkih procesa.

Na pitanje koliko je usaglašen državni mehanizam u borbi protiv organizovanog kriminala, Dačić je kazao da je "u poslednjem periodu došlo je do znatno bolje saradnje izmedu policije i tužilaštva".

"Od kada sam ja ministar, policija nije sprovela nijednu akciju a da pre toga sa tužilaštvom nije razgovarala o tome. Veoma je poboljšana saradnja sa bezbednosnim službama, sa BIA i VBA, što takode ranije nije bio slučaj zbog nekih medusobnih nepoverenja", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, možda je najvažnije što sada postoji Savet za nacionalnu bezbednost koji koordinira aktivnosti.

Hapšenje Sretena Jocića na neki način bila je koordinirana akcija uz potpuno učešce Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao je Dačić.

On je kazao da "mi imamo dogovor sa svim ministarstvima unutrašnjih poslova iz zemalja bivše Jugoslavije da saradujemo, da nijedna država ne sme da bude sklonište za one koji beže iz jedne zemlje u drugu".

"Da li je to zaista tako biće potrebno vreme da se utvrdi. Srpska policija je pokazala da jeste faktor stabilnosti u celom ovom regionu i da veoma ozbiljno shvatamo sva ova pitanja o kojima govorimo. Nisam siguran da to postoji kod svih država bivše Jugoslavije, i mi ćemo na tome posebno insistirati", istakao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.